ADO Icarus Halle

ADO Icarus ondersteunt mensen met een beperking, voornamelijk met een fysieke beperking, die ondanks alles zelfstandig willen wonen en leven, gewoon tussen andere mensen.

Onze hoofdactiviteit is het uitbouwen van diensten voor zelfstandig wonen in heel Vlaanderen. Daarbij wonen onze gebruikers in een eigen huurhuis in een gewone woonwijk, op maximum vijfhonderd meter van zo'n dienst. De verplaatsingen naar de verschillende gebruikers worden per fiets gedaan. Dus kunnen fietsen is een voorwaarde om te kunnen meelopen.

De gebruikers kunnen vierentwintig uur op vierentwintig de hulp van assistenten inroepen via een speciaal oproepsysteem, bijvoorbeeld bij het eten, toiletbezoek en persoonlijke verzorging. Sommige gebruikers drukken zich verbaal moeilijk uit waardoor communiceren in een andere taal dan het Nederlands niet haalbaar is.

Uiteraard zijn al onze huurhuizen aangepast aan de noden van mensen met een fysieke beperking. Op het gebied van zelfstandig wonen is onze vzw de grootste in haar soort in Vlaanderen.

Maar omdat niet iedereen nood heeft aan permanente assistentie bieden we ook andere vormen van ondersteuning. Zo verzorgen we onder meer de administratie van heel wat budgethouders die PAB-assistenten en vrijwilligers inschakelen.

Voor een volledig overzicht kan u hier klikken.

 

Organisatie: ADO Icarus
Adres: Wielewaallaan 1a/14, Halle 1500, Vlaams-Brabant

Contactpersoon: An Seghers.
E-mail: halle@ado-icarus.be