Kinderbegeleider groepsopvang van baby ’s en peuters

Jobomschrijving

Vind je het leuk om met jonge kinderen om te gaan? Ook als ze veel aandacht en verzorging nodig hebben? Vormt ook zelfstandig werken en creatief zijn geen probleem? Vind je kinderen stimuleren in hun ontwikkeling een uitdaging? Dan is werken als kinderbegeleider opvang van baby’s en peuters echt iets voor jou. Je werkt in loondienst bij een vergunde groepsopvang baby’s en peuters,, in de peuterklas van de basisschool of in een opvanginitiatief voor zieke kinderen.

De werkuren variëren van 7u ’s morgens tot 19u ’s avonds. In kinderdagverblijven werk je meestal in een ploegsysteem. Maar je bent altijd met kinderen bezig. En dat is fantastisch!

Opleidingen
  • de opleiding 7e jaar kinderzorg BSO
  • kinderzorg/begeleider in de kinderopvang van het CVO (Centra voor volwassenenonderwijs)

Voor een volledig overzicht van alle opleidingen die je toegang geven tot de functie van kindbegeleider in een erkend kinderdagverblijf kan je terecht op de website van Kind en Gezin.

Op deze link vind je ook een overzicht van de kwalificaties en attesten in de kinderopvang die gelden vanaf 1 april 2014 (alle noodzakelijke attesten: naast identiteitsbewijs, uittreksel uit het strafregister, attest medische geschiktheid, ook attest kennis van de Nederlandse taal, attest levensreddend handelen,) en meer informatie over de afwijking voor personen met voldoende ervaring en de overgangsperiode voor het behalen van de kwalificatie.

Kijk voor vacatures op de jobpagina van VDAB .

fotos van zorgverleners

Wil je eens ontdekken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat?
​Dan kan je deelnemen aan een uniek inleefmoment.

Hoe werkt dat?