Opleidingen

ik ga ervoor

 

Welke opleidingen zijn er?

In de gezondheidszorg zoeken we mensen met de meest uiteenlopende diploma’s. Zorgkundige worden kan bijvoorbeeld al in het secundair onderwijs, met een diploma uit BSO of TSO. Een diploma verpleegkunde kan je halen in het hoger beroepsonderwijs (HBO5). Handig en broodnodig!

Maar ook als ASO-student kan je je in deze sector helemaal ontplooien.
Word bachelor in de verpleegkunde op hogeschoolniveau of ga voor de titel van geriater. Er zijn genoeg zorgjobs die uitdagend zijn en die je toelaten om uit te pakken met al je talent.

De onderwijskiezer helpt je in je zoektocht.

Al wat ouder en toch een zorgopleiding volgen? Het kan!

De Vlaamse hogescholen bieden hun opleidingen ook aan volwassenen aan. Daarnaast kan je via de VDAB of via de Centra voor Volwassenenonderwijs heel wat opleidingen volgen die leiden naar verschillende jobs in de zorg en welzijn. Het gaat dan meestal om knelpuntberoepen, zodat je gegarandeerd snel werk hebt!

Klik hier voor meer informatie

Zorgkundige worden én Nederlands leren?

Voor wie twee vliegen in 1 klap wil slaan en tegelijkertijd zijn zorgvaardigheden en zijn Nederlands wil ontwikkelen is er zorgNed+.  Als je voldoet aan de volgende voorwaarden kan je je opgeven voor de gratis opleiding: 

  • Je bent minstens 18 jaar?
  • Je hebt minimum niveau 1.1 van Nederlands?
  • Je werkt niet en bent ingeschreven bij VDAB?
  • Je wil een job met veel contact met andere mensen en je bent gemotiveerd om als zorgkundige te werken?

Meer info

Anderstalig en bewijzen dat je voldoende Nederlands spreekt voor de zorg?

Jaarlijks ontwikkelt het CNaVT taalexamens voor anderstaligen die willen bewijzen dat ze voldoende Nederlands kunnen om te functioneren in (bijvoorbeeld) de zorgsector. Wil je bewijzen dat je voldoende vaardig bent in het Nederlands om in de zorgsector te kunnen werken, doe dan mee aan het examen Zakelijk Professioneel (PROF) - B2 - niveau van het ERK). In dit examen zal je gevraagd worden om taken te vervullen die in het professionele leven kunnen voorkomen, vooral in de zorgsector en in administratieve functies.

fotos van zorgverleners

Wil je eens ontdekken hoe het er op de werkvloer aan toe gaat?
​Dan kan je deelnemen aan een uniek inleefmoment.

Hoe werkt dat?

 

Pak uit met je talent in de zorgsector